3 Mayıs 2012 Perşembe

Beze Tarifi


Bu tarif sevgili Kuzenim Burcu Bekler'den teşekkürler


Yıllarca hep şu pastanelerde satılan küçük ,bembeyaz , kıvrımlı şekerlemenin (Bezenin) nasıl yapıldığını merak ederdim.Öğrendiğim gibi mutfağa koştum ve denedim , ne kadar görüntüsü pastanedekilere benzemese de tadının muhteşem olduğundan eminim . 




Yalnızca 1 bardaktan 3 parmak fazla şeker , 3 yumurta akı ve bir poşet vanilyayı 15 dk veya daha fazla ( bembeyaz ve yoğun bir karışım elde edene kadar ) karıştırın. Karışımı elde ettikten sonra yağlı kağıtla kapladığınız tepsinin içine ister şırıngayla ister kaşıkla dökün ve önceden ısıttığınız fırına atın .
(FIRININIZIN TURBO OLMASI GEREKLİDİR). En az 20 dk sonra fırından çıkarın . Bezeler hafif kızarmış ve üzerileri çatlamış olmalı . 


Şimdiden afiyet olsun..

Hiç yorum yok: